Laat je alle seizoenen wiegen door de magie van deze plek, laat je zintuigen prikkelen, luister naar de melodieuze gezangen van een wonderlijke wereld die ver weg lijkt van de stad. Adem diep de geuren in van de lente, de zomer, de herfst, de humus, de varens, de bloemen, ...

Het park biedt oneindig veel bekoringen en bezienswaardigheden. Wij zullen op enkele bijzonder interessante plekken halt houden.

Links van de ingang (Brusselsesteenweg) bood villa Les Etangs onderdak aan de familie Solvay tijdens de verbouwingen van het kasteel tijdens de jaren 1930/1932. Daarom werd in 1926 een vleugel toegevoegd aan het bestaande gebouw. De villa wordt momenteel verhuurd als kantoorruimte. Ze is bedekt met inheemse klimop, hedera colchica met grote groene en gele bladeren, wilde wingerd, blauweregen,…

In het noorden strekken de licht glooiende weides La Bruyère Guêpe zich uit zo ver het oog reikt. De drie mammoetbomen zijn indrukwekkend.

In het zuiden bakent het dal van de Argentine, grotendeels verborgen door de hoge planten, het landgoed af. Een smalle oever scheidt de beek van de vijver étang du Gris Moulin die niet meer tot het domein behoort.


Hierna, kan u drie wandelingen ontdekken, waarvan één auditief is


Promenade 1

Balisage audio : Wandeling met audiogids Longueur : 5.561m
Durée +/- 1h25 min
Promenade 1 Balisage audio Longueur : 5.561m Durée +/- 1h25 min
Plan à télécharger pdf

Promenade 2

Promenade des Perspectives
Longueur : 5.044m
Durée +/- 1h15 min
Promenade 2 Promenade des Perspectives Longueur : 5.044m Durée +/- 1h15 min
Plan à télécharger pdf

Promenade 3

Promenade des Zones Humides
Longueur : 4.986m
Durée +/- 1h15 min
Promenade 3 Promenade des Zones Humides Longueur : 4.986m Durée +/- 1h15 min
Plan à télécharger pdf